fredag 13. mars 2015

BILDEANALYSE





Vi har akkurat vært på kunstutstilling på Galleri Festiviteten. Vi fikk i oppgave å finne et bilde vi likte å analysere det. Jeg valgte da bilde dere ser ovenfor.

Denotativ beskrivelse:

Hva ser du i bilde?

På bilde ser jeg hus, et tog, farger, himmel, veier, biler og trær.

Formanalyse: hvordan er bildet bygd opp?
Komposisjon - form, flate, farge, tekstur og linjer

Husene, toget, bilen, skilt osv er plassert overalt i bilde. Det skal jo være en by/gate, så derfor er de plassert på forskjellige steder. Det er dybde i bildet som du kan se på toget og togskinnene. Toget og togskinnene har diagonale linjer som leder mot kornsiloen som skaper et forsvinningspunkt plassert i det gyldne snitt. Over ser man telefonledninger som leder diagonalt samme vei. Kornsiloen har vertikale linjer opp som skaper litt kontraster og variasjon i forhold til toget og telefonledningene. På høyre side i bildet er det plassert et lite rødt hus/bygning og så har vi et rødt tog som er større enn det til venstre og til venstre i bildet har vi enda et rødt hus/bygning som er enda større enn toget igjen. Så de skaper noen slags linjer fra nedre høyre hjørne til venstre øvre hjørne i bildet. Det er på en måte et kryss i bildet, med tanke hvor alt leder og hvilke veier de forskjellige elementene er lagt. De husene nede i venstre hjørne og togskinnene og toget og telefonledningen lager en linje fra nederst venstre til øverst høyre og de rød husene og toget skaper en linje fra nederst høyre hjørne og til venstre øverste hjørnet. Toget blir i midten av bilde og krysset.

Konnotativ beskrivelse:

På bildet ser man veldig mange forskjellige bygninger, det er trafikk og mange elementer. Jeg får en litt stressende følelse av å se på bilde fordi det er så mange elementer og mye som skjer på en gang. Det er en liten by med mye på et sted, hvor tingene står tett sammen. Jeg får også en litt hjemmekoslig følelse av å se på bildet. Det virker som en liten koslig by hvor alle bor tett sammen og folk kjenner hverandre. Kunstnern har jo malt et bildet av Mysen med få viktige bygninger og kjennetegn fra byen. Jeg syns det er kult med de forskjellige flekkene på bildet som skaper litt mer liv.

Jeg liker bildet ganske godt og syns kunstnern har laget et bra bilde av Mysen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar